Saturday, April 08, 2006

Déjà vu

Something to think about=>

Ik denk dat iedereen daar wel eensvan gehoord heeft. Ik in ieder geval wel, en ik moet zeggen, het gebeurt nog redelijk vaak ook. Vanochtend weer, ik zit te sprayen en op eens is die situatie waarin ik mij bevindt zo verschrikkelijk herkenbaar, dat ik het gevoel heb dat ik m echt eerder heb gehad. Dit keer was het in mijn eigen huis, maar ik heb het ook wel eens op een plek, waarik gewoon nog nooit ben geweest (in iemand anders' huis bijvoorbeeld.) Soms is het ook zo dat ik die beelden gedroomd heb en dat ik dan denk: He, dat heb ik vorige week gedroomd. Deze voorvallen versterken ook mijn geloof in reincarnatie. Ik weet zeker dat elk mens uit een lichaam en een ziel bestaat. Zonder de ziel kan het lichaam niet bewegen en leven enzo. Mensen zeggen dan wel eens "Ja, maar dat komt omdat spieren en pezen je lichaam laten bewegen, en je hersenen sturen dat aan". Toch is er iets, of moet er iets zijn die dat allemaal in gang zet. Een computer doet het ook niet zomaar => Een computer, bestaande uit electronica (de spieren en pezen) en die ook voor zichzelf kan rekenen, en zorgt dat alles met elkaar klopt en in verbinding staat als wij precies dat ene programma nodig hebben. Maar wanneer doet een computer het pas? Precies, als je hem aansluit op electriciteit. Dit geeft de computer 'leven'. Nu is een mens natuurlijk veel complexer, maar ik geloof dat de ziel de electriciteit is, die de mensen leven geeft. Een andere uitspraak is die van Plato: "The soul gives live. Death is the opposite of life. Therefore, the soul is immortal". Dus de ziel zal steeds weer opnieuw een ander lichaam leven brengen => reincarnatie.

2 comments:

sarah said...

Nou probeer et nog maar een keer.. Stom internet ook! Kheb zooveel deja vu´s!! In ziel geloof ik ook. Reincarnatie..tja we zullen wel zien he :p Heb ook je longfunctie stukje gelezen, Das idd confronterend dan he.. Heb zelf ook, afgelopen woensdag was het dus 58% terwijl het 2 of 3 jaar geleden nog makkelijk 74% was! Maargoed, over die kijk op de toekomst: doe alsof je nog 100 jaar gaat leven en doe alles wat je dan ook zou doen! Of nog meer! ;) groetjess!!

Charlotte said...

Hey Judith,

ik ben het zusje van Marjolein, en zag via de link op haar weblog jouw blog staan. Na het lezen van je stukje over déjà vu kon ik me een keer een wetenschappelijke uitleg hiervoor herinneren van iemand die ik ken die geneeskunde studeert. Omdat ik het niet echt precies meer wist heb ik het even opgezocht op Wikipedia:

Wat bij een déjà vu gebeurt, kan worden omschreven als een "kortsluiting" van de hersenen. Normaal gesproken wordt een beeld vanuit de ogen door een plek in de hersenen gebracht waar de mens er zich bewust van wordt, daarna wordt dit beeld opgeslagen in de hersenen. Bij een déjà vu ontstaat er een kortsluiting, waardoor het beeld zich eerst in de hersenen opslaat, voordat de hersenen (de mens) zich bewust worden van het beeld. Omdat het een kortsluiting betreft kan men zich dus ook niet herinneren wanneer en hoe men het eerder heeft meegemaakt, want al die informatie is niet opgeslagen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu

Misschien verduidelijkt het wat voor je!

Groetjes, Charlotte