Sunday, October 30, 2005

Vrijheid blijheid :)

Nou zal ik dan maar weer een groot stukje typen over mijn verjaardag en mijn tentamenweek, daar hebben jullie intussen wel recht op.

Verjaardag:
Het was een heeeel gezellige dag met nog best veel mensen, meer dan gepland eigenlijk, maar oke, dat deed niks af aan de gezelligheid. S ochtends kwamen de buren, smiddags kwamen wat vrienden en opa en oma en s'avonds kwamen er weer wat vrienden. En uiteraard heb ik heelveel (voor mijn kamer uiteraard...) gekregen. Een waterkoker, een theepotje, een bord, glaasjes, n mok (hoorde bij het bord), heeeeelveel kaarsen, ik kan weer voor 5 jaar vooruit :), van mijn vriend iets moois :), een koekjespistool haha kan ik lekker snel koekjes bakken, nog meer kaarsen, wat boeken/boekjes en nogveel meer (ik kan me de rest even niet herinneren). Ohja en geld (om te sparen voor een tv, ik kan al n halve kopen =) ) en bonnen enzo, altijd leuk. Nouja, en heelveel taart gegeten weer, daar gaat mijn dieet.... Ik ben trouwens wel heel gezond bezig nu. Ik drink elke ochtend een glas fruitontbijt, en eet overdag ook nog 2 stuks fruit, tussen de middag gewoon brood en savonds avondeten, en tussendoor natuurlijk nog iets lekkers, dat hoort er gewoon bij, maar niet te veel. Het werkt wel :P, niet zo snel, maar dat hoeft ook niet.

Tentamenweek:
Maandags had ik dan Nederlands, we moesten een zakelijke brief schrijven. Ik had heel keurig uit mijn hoofd de kenmerken van al die verschillende soorten brieven geleerd (klachtenbrief, antwoord op een klachtenbrief, informatieve brief etc). Krijgen we me toch een vage opdracht. Ik snapte het eerst gewoon niet. Maar meer medestudenten hadden dat, hoorde ik later. Ook de opdracht zelf klotpe geloof ik niet helemaal, en ook daar heb ik andere mensen over gehoord. Desondanks heb ik wel een mooie brief geschreven (vind ik zelf dan), maar ja, nu nog maar zien of zij het ook zo mooi vind en mij hoger dan een 5.5 geeft (= voldoende = credits).
Dinsdag had ik Engels en Spaans. Engels begon heel moeilijk, maar werd voor mijn gevoel steeds makkelijker, dus volgens mij heb ik die wel gehaald. Spaans was ook niet bijster moeilijk, daar moet het echt raar zijn geweest als ik het niet heb gehaald.
Woensdag had ik er 3, namelijk Word (EITJE, kan ik met mijn ogen dicht), CCEU (over de Europese Unie) was echt supermoeilijk, dus die heb ik waarshcijnlijk niet gehaald en Duits. Duits was soms makkelijk soms moeilijk, ik weet niet of ik die gehaadl heb, voor mijn gevoel wel, maar ja je weet hoe gevoelens zijn...
Donderdag had ik dan het vak waar ik heel erg tegenopzag. Introduction to Culture (mix van cultuur en filosofie) genaamd, een erg interessant vak, maar ook heeeelveel en de vragen waren natuurlijk weer heel erg gespecialiseerd. Van de 200/300 blz (of meer) die we moesten lezen kregen we 6! vragen. Ja fijn....
En vrijdag dan MGP (Managing Group Process). Ook best wel een interessant vak, ik was dan ook in 35 minuten klaar met mijn tentamen (ipv de gekregen 1.5 uur). Het waren dan ook mar 50 statements, die je moest beantwoorden met 'true' of 'false'. Niet dat ik ze allemaal goed heb denk ik, maar ook hier moet het wel raar lopen als ik hem niet gehaald heb.

Oke, dat was het dan weer. Vandaag echt een heeeerlijk relaxt dagje gehad. Een interview gehad (van een vriendin die Nederlands studeert en wilde weten over mijn reis naar Florida en mijn ziekte), verder een beetje op de bank gehangen, Animal Planet gekeken over mishandelde hondjes in Florida, echt heel zielig, piano gespeeld, naar de stad geweest etc. En s'avonds naar een van mijn (nog steeds) beste vriendinnen geweest, die nu in Amsterdam studeert (en ik dus in Den Haag). Lekker relaxt een filmpje gekeken. Ik mocht van mijn ouders zelf met de auto gaan (jaja Judith wordt groot :P), want dan kon mijn vader lekker n wijntje drinken. Wat ik hem uiteraard gun.
En nu ben ik dan weer thuis, klaar met het colistine vernevelen, en ga ik naar bed.
Lang verhaal, maar ik heb nu geen tentamenweek meer, dus zal weer vaker schrijven ;).

Liefs, Judith

5 comments:

Tamara M. said...

Juud.... Nou denken mensen dat je van RJ een koekjespistool hebt gekregen.. :P

Vitamitje said...

Neeh er staat toch een komma tussen, anders zou er n pijltje of dubbele punt staan... zucht jij hebt duidelijk geen Nederlands/ engels meer ;)

SuuSje said...

Jaah ik geef tamara ook gelijk hoor :p en ik heb toch echt nederlands én engels :p

Tamara M. said...

Hihi ja en er staat GEEN komma:P

Anonymous said...

nou dat wel weer =P
-x- SuuS