Tuesday, October 18, 2005

Jeuk en Colistine

Nou zal je wel denken, heeft dat iets met elkaar te maken dan? Of juist: goh, daar heb ik ook altijd last van. Maar nee daar gaat het niet om. Het zijn heel toevallig gewoon twee onderwerpen waar ik het over wilde hebben :).

Ten eerste Colistine: Wat een rotspul om klaar te maken zeg. Doe rustig, doe rustig anders gaat het schuimen. Spuit je alles er rustig in (zodat het niet gaat schuimen) blijft het allemaal vast zitten aan de bodem en zit je vervolgens een kwartier (of meer) te wachten voordat het EINDELIJK is opgelost. MAar daar heb ik nu iets tegen bedacht :). Ik klop gewoon een paar keer met de potjes met poeder op tafel voordat ik de nacl erin spuit. En het werkt! Dus dat is dan wel weer prettig. (Of is er hier iemand dat al es bedacht had?) Verder vind ik het sprayen met Colistine veel prettiger dan met Tobi. Geen gehoest, t plakt nauwelijks tot niet, en het smaakt ook nog es wat zoetig (althans vind ik)

Verder, de jeuk: Ik heb altijd als ik gedouched heb, een verschrikkelijke jeuk op mijn armen. Vroeger had ik dat ook wel eens, maar dan vooral in de overgang van zomer-winter en vice versa. Maar nu heb ik het constant, en soms is het gewoon niet uit te houden! Nou vroeg ik me af of dat komt door de (extra) antibiotica die ik nu zo ongeveer constant krijg of niet. Want ik krijg wel veel vaker kuren, en tabletten ed nu. Iemand anders ervaring mee? Wat wel helpt trouwens is je insmeren met olie (terwijl je aan het douchen bent) , maar dat doet ook vreemd af en toe. Afgelopen zaterdag gebruikte ik het es niet, even kijken of ik alweer zonder kon en ik had nauwelijks jeuk. Vandaag deed ik het toch maar weer wel, en veel meer jeuk :S.
Stom lichaam (soms)...

Oh, jullie willen ook nog wat weten over mijn weekend? Nou vooruit. Er valt alleen niet zoveel over te vertellen. Afgelopen zaterdag wilde ik leren, maar op de een of andere vreemde manier is dat niet helemaal gelukt. Laat uit bed (doodmoe, van school en antibiotica) en ja, wel kamer opgeruimd (zodat ik daar kon leren...) en de kooi van mn huisdier schoon gemaakt. Dus wel nuttig bezig geweest, alleen niet geheel :). 's Avonds hadden Tamara en ik wel met 2 oude goede vrienden, van de middelbare school afgesproken, even bijkletsen. T was erg gezellig. We zaten in een cafeetje, daar had je dan gewone tafels en barkrukken, maar achterin stonden ook een groot aantal banken, waar je heerlijk in kon wegzakken. Ik heb trouwens mijn gedeeltelijke alcoholonthouding een beetje doorgezet en warme chocolademelk met slagroom besteld (ja ik heb het gemist in Amerika) terwijl de rest baileys bestelde.
Zondags ging we naar een concert van mijn opa (en zijn mannenkoor). Elk jaar geven zij namelijk een concert waarvan de opbrengst (collecte) voor een goed doel is. Er worden dan enkele ideeen naar voren gebracht door de leden van het koor, waarna er 1 wordt uitgekozen. Dit jaar had mijn opa de NCFS stichting als idee gebracht en deze was uitgekozen :)! Dus daar moesten wij natuurlijk wel heen. Het was erg mooi om te luisteren, ook al heb ik wel geprobeerd nog wat te leren (wat nog aardig ging ook).

Ik heb trouwens heen en terug gereden, dat was weer erg leuk om te doen :). Heen over binnenweggetjes, maar jeetje wat een slakken rijden daar :S. 30 waar je 50 mag en 50 waar je 80 mag. Verschrikkelijk. Op de terugweg zijn we maar over de snelweg gegaan, dat ging erg goed (zo zonder instructeur, de 1e keer op de snelweg is toch n beetje spannend :P). En het werd ook steeds donkerder, dus dat was ook wennen. Maar het ging allemaal goed en t rijden was lekker, dus nu ga ik echt elk weekend proberen te rijden, al is het maar even.

Goh, het is uiteindelijk toch nog best een lang stukje geworden. Als je tot hier hebt kunnen lezen vind dat erg knap :P.

Liefs, Judith

2 comments:

Tamara M. said...

Ik ben knap(a) Maar dat was uiteraard al bekend;)

Pascale de Jong said...

Hoi Judith,
Ik las net dat je na het douchen een jeukende huid hebt. Dat had ik een paar jaar geleden ook heel erg, vooral mijn armen en benen. Het enige dat hielp was wat ijs op de jeukplekken. Het is ooit vanzelf weer over gegaan en heb er geen last meer van. Ik denk zelf dat het een allergie is door antibiotica samen met sterke temperatuurswiselingen van de huid. Dus dat je vanuit een warme douche in een koude badkamer stapt en dan net te veel afkoelt voordat je alle kledeing weer aan hebt. Ik ben toen wat minder heet water gaan douchen en dat hielp ook wel.
Maar dat van die jeuk is heel lastig en herkenbaar.
Groeten Pascale.