Wednesday, April 02, 2008

Westport

Momenteel zitten we in een brakkig internetcafe in Westport, dus dit zal een kort berichtje worden. Het gaat nog steeds goed met ons, we zitten nu wel in een gedeelte waar we alleen in de grotere steden bereik hebben, dus onze familie kan ons helaas slecht bereiken (sorry...)

Ik word wel helemaal GEK van de zandvliegen. We hadden een spulletje met 80% deet erin: erg giftig, maar werkte wel goed, tot het op was gisteren. Ben afgelopen nacht dan ook onder mijn voet gestoken en laat me je vertellen: dat loopt NIET lekker. De beten jeuken namelijk erg, maar als je er niet aan krabt valt het wel mee. Als je er integendeel WEL aan krabt gaat het Heel Veel Jeuken en Pijn doen. Aangezien je je voeten ook schuurt als je erop loopt, wordt er daar dus constant 'gekrabt', behalve als we in de auto zitten. Verder is de westkust echt PRACHTIG. Zal vast door de vele regen komen die hier valt, maar zelfs in de regen blijft het hier nog mooi. Het is gras is Zo groen dat het pijn doet aan je ogen... Als het niet zo mooi was natuurlijk :).
Wij hebben trouwens deze dagen bijna alleen maar zon gehad, terwijl het nu (naar horens) op het noordereiland regent!! Zo mag ik het horen :).

Het rijtje van campings waar we vanaf Christchurch hebben geslapen:
  • Mt. Nimrod
  • Kidds Bush (Lake Hawea)
  • Lake Paringa
  • Goldsborough
  • Kohaihai river.
Het plan voor vandaag is om naar het Abel Tasman park te rijden en daar de komende 2 nachten te blijven. Een flink stuk rijden, maar dat hebben we ons voorgenomen, omdat we gister een rustdagje bij de Kohaihai river hebben gedaa. Daar hebben we trouwens een stukje van de Heaphy Track gewandeld, naar Scotts Beach, waar ik voor het eerst (in zee) heb gezwommen!! Ondanks de zandvliegen, dat heb ik naderhand weer geweten...

Ik vind het trouwens erg leuk om zoveel reacties te krijgen op mijn verhaaltjes :). Ik heb natuurlijk nu niet de gelegenheid om jullie blogs te lezen en te reageren, maar dat komt wel weer als ik terug ben.

Tot de volgende blog!

2 comments:

Anonymous said...

Hoi lieverds,

omdat ik zojuist al een paar keer heb geprobeerd te bellen maar enkel voicemail krijg stuur ik nu maar een kort mailtje.
Vervelend die zandvliegen - 'k ga eens even opzoeken wat dat voor beesten zijn. Overigens heb ik geprobeerd alle plekken die je noemt op de kaart op te zoeken - lukt niet helemaal want onze kaart is niet zo gedetailleerd...!
Heb vandaag in het ziekenhuis (waar zoals je weet Tamara weer eens een 'logeerpartijtje' heeft nog een paar dokters gesproken die allebei in NZ waren geweest - Robert Rodius (ik weet niet of z'n voornaam klopt)en Jeroen ??. Ze vonden het wel fantastisch dat je daar helemaal zat.
Als ik op de kaart kijk wil ik er ook wel heen. Ben erg benieuwd naar jullie foto's!!
Geniet samen nog maar lekker van zon, zee en omgeving.
Knuffel,
Ineke

Sarah said...

Ik wil ooooohooook!!! Geniet, maar dat doe je vast! Wel ontzettend irritant die vliegen, daar kan je zo gestoord van worden! Heel veel plezier verder op reis =) xx Saar