Wednesday, March 26, 2008

The drive so far

Hoi allemaal! :)

Zojuist een mailtje naar mijn ouders gestuurd en het leek me handig om dat ook op mijn blog te zetten. Zodat jullie weten waar wij ergens zitten :).

Gerben en ik zijn al flink bezig met rijden. Na de enkele dagen in Taupo waar we hebben gebungied/parasailed en gesnorkeld, zijn we op weg gegaan naar het zuiden. Aangezien we geen zin hadden om eerst weer naar het noorden te moeten, hebben we besloten eerst een rondje op het zuidereiland te maken. We zijn de 1e dag langs de Taranaki Falls gereden en hebben daar een wandeling gemaakt van 6 km, door bos (soort oerwoud gevoel) en lege vlaktes, afwisselend. Echt heel mooi en bijzonder! De trip hoorde 2 uur te duren, wij hebben er 3 uur over gedaan. Natuurlijk omdat ik langzamer loop dan algemene mensen en we hebben flink wat pauzes gehouden om uit te rusten en van het uitzicht te genieten. We hadden bijna constant 'Mount Doom' in zicht (je weet wel, die uit Lord of The Rings). Erg mooi en bijzonder, al lag er geen sneeuw op de top vanwege de schijnbaar erg droge zomer, ergste in 20 jaar. Daarna hebben we ergens zuidelijk bij Ohekune geslapen en zijn de volgende dag verder gegaan. De 2e nacht hebben we vlakbij Wellington doorgebracht, na een spannende route door wederom, oerwoudachtig gebied. Het is echt zoo verschrikkelijk mooi hier!! De volgende ochtend was Paaszondag, dus we hebben in de reisgids een kerk op gezocht en hebben de mis bijgewoond in een Anglicaanse kerk: Sint Pauls Cathedral. Erg mooie kerk! Wel een beetje zware dienst (en uiteraar slecht verstaanbaar voor mij, met mijn crappy oren), maar ze hadden een koor die ook nog wat stukken van Mozart, Bach en Handel ten gehore bracht, tijdens het avondmaal. Heel mooi.

Diezelfde dag de ferry genomen van Wellington naar Picton. De hele trip heerlijk weer gehad, strakblauwe lucht, met veel zon. Jammer dat het zo waaide, moest ik alsnog een trui aan. Zo wordt je toch niet bruin ;).
Aangekomen in Picton, zijn we gelijk doorgereden naar Kaikoura, want we zouden de volgende dag om 6 am gaan zwemmen met de dolfijnen. We hebben dus op de South Beach in Kaikoura een plekje gezocht om de nacht door te brengen. Ik vergeet steeds foto's te maken van de plekken waar we slapen. Erg stom en jammer, want het zijn prachtige plekken met geweldige uitzichten.

Het zwemmen met de dolfijnen was (zoals al te lezen was op mijn blog) echt super geweldig gaaf!! Ze komen echt zo dichtbij en zwemmen om je heen. Je hebt het gevoel dat als je je arm uitsteekt je ze aan kan raken. Nu mocht dat natuurlijk niet, want het zijn wilde dolfijnen, en ik had al van de eerder snorkel experience geleerd dat de afstanden in het water een stuk groter zijn dan ze lijken. Je ziet ook alleen maar blauw water als je snorkeld, want de bodem is tientallen meters diep. Ik dacht dat ik in paniek zou raken, maar eigenlijk ging het prima!! Echt geweldig dus!! Ik raad het iedereen aan.

De rest van de dag hebben we gespendeerd in Kaikoura, beetje zonnen op het strand, door de stad lopen, boodschappen doen en het zoeken naar mijn slipper (die ben ik kwijtgeraakt). Niet meer teruggevonden, maar nog wel een heel mooi uitzicht gehad over de zee en de seals die daar in de zon liggen te baden. Gelukkig is het uitverkoop bij the warehouse, dus heb ik gelijk maar 3 paar slippers voor 15 dollar (8,5 euro) gekocht (A).

's Middags verder gereden naar Christchurch, maar nog niet de hele rit. We hebben 's avonds geslapen op een plekje, ver van de bewoonde wereld, maar wederom: errug mooi. Je hebt ook wel vrij snel het gevoel eigenlijk dat je buiten de bewoonde wereld zit.

De volgende dag richting Christchurch gereden, na een laat ontbijt op het strand vlakbij Amberley. In Christchurch hebben we de nicht van Gerben en haar man opgezocht (eigenlijk zitten we daar nu nog) en morgen gaan we verder. Ze hebben 2 zoontjes, een van net 2 en een van bijna 4. Schatjes!!

Nu, dit was het weer, ik zit al weer veel te lang op internet en ga weer socializen.

To de volgende update!

3 comments:

Anonymous said...

Hey Judith! Wat een supergave verhalen plaats jij op je blog zeg, echt om jaloers op te worden. Zwemmen met dolfijnen, parasailen, mooie uitzichten, lekker weer etc, echt fantastisch. Hebben jullie het ook gezellig samen? Ik kan me voorstellen dat het echt heerlijk moet zijn om elkaar na zo'n lange tijd weer terug te zien. Geniet er maar van! Met mij alles goed trouwens, ik hou mij bezig met KNO-problematiek (ook leuk, zucht...) en met het kiezen van een trouwjurk, spannend spannend.
He lieverd, enjoy, ik hou je weblog in de gaten voor nieuwe berichten! xxx Annemieke

Saar said...

Wauauauauwww wat wil ik graag weer reizen als ik dit lees zeg. Het klinkt echt zo gaaf! En ook hele mooie foto van jullie 2 paar blogjes terug! xx Saar

Anonymous said...

Hoi Judith en Gerben,

leuk, leuk, leuk. Slapen jullie steeds in het busje? Groeten uit M√ľnchen, eindelijk weekend, ben ik hard aan toe.

Dikke kus,
Anouck