Wednesday, March 05, 2008

Vrijdag de 29e

Een 'extra' dag in het jaar, al voelt het niet zo. Iedereen moet gewoon aan het werk en naar school. Maar zo'n extra, speciale dag kan je ook voor wat anders gebruiken! Afgelopen vrijdag ben ik samen met mijn moeder en mijn drie zussen gaan winkelen in Utrecht. Nog nooit zijn we met zijn vijfen wezen winkelen en ik was ook wel benieuwd hoe het zou gaan. Uiteindelijk bleek dat we eigenlijk allemaal wel dezelfde smaak hebben, en er was dus ook geen onenigheid over welke winkels er wel en/of niet in gegaan zou worden.

We begonnen met een kopje koffie bij het restaurant op het station. Uiteraard had de NS juist deze dag besloten om mijn stoptrein met 8 minuten te laten vertragen, waardoor ik mijn overstap op Centraal niet haalde. Normaal ga ik met de fiets, maar ik zou na Utrecht gelijk doorgaan naar Deventer, en vervolgens tot zondag in het oosten van het land blijven, dus ging ik met de trein. Uiteindelijk was ik maar een kwartiertje 'te laat' en de rest zat net aan de koffie.

Na dit gezellige half uurtje konden we beginnen. De 1e winkel: de hunkemoller. Tja, die kan je natuurlijk niet overslaan als je met 5 vrouwen op stap bent. Ik heb daar ook mijn eerste (dure) aankoop gedaan: een badpak! Nee, niet voor Nieuw-Zeeland, daar neem ik natuurlijk mijn bikini('s) mee naar toe. Ik ben namelijk een half jaar geleden begonnen met zwemmen, maar na enige gewichtstoename (en -afname als het weer winter wordt) en het steeds rechttrekken van mijn bikini voor ik het water uit kan, deed me toch besluiten om in een gewoon overdekt zwembad een badpak te gebruiken. Dus nu kan ik weer beginnen met zwemmen, als ik mijn Ooievaarspas dan eindelijk eens binnen krijg...

Andere winkels die we die dag ingegaan zijn: C&A, H&M, Esprit (mijn favoriet!), Bijenkorf, Jamin (Tamara) en Mediamarkt (Myriam). Ik denk dat ik er nog wel een paar vergeten ben waar we een vluchtige blik hebben geworpen over de rijen rekken vol kleding, maar die tellen niet mee. In de genoemde winkels hebben we ook daadwerkelijk dingen gepast en gekocht. Behalve mijn badpak heb ik namelijk ook nog een spijkerbroek gekocht en 3 shirtjes, die Myriam ook heeft gekocht. Familie...?

In de Bijenkorf heb ik nog een heel lelijke oranje jurk gepast (was in de aanbieding), maar ik zag er werkelijk niet uit. Die heb ik dus maar snel weer teruggehangen. Ook zijn we in het café van de Bijenkorf door mijn moeder getrakteerd op een heerlijk kopje koffie/spa rood/cola/etc. en een stukje kwartaart (ik), Haagen dasz ijs (Myriam, Tamara, Suzanne) en een appel-kaneel-muffin (mijn moeder). De appel was moeilijk te vinden!

's Avonds gingen mijn ouders uit eten, dus hebben wij ons vergrepen aan heerlijke pizza's. Een goed einde van een leuke dag!

2 comments:

Irèneke's wereld said...

Klinkt gezellig, jullie Magdelijnsmeidendag! :-D

Tamara M. said...

Leuk stukje:) Maar volgens mij gingen we met zn vijVen, niet met VijFen:P

xxx Tamara