Monday, May 05, 2008

Nieuw Zeeland: Week 4 (Onderweg)

Na aankomst in Wellington zijn we nog een uurtje in het Te Papa-museum geweest. Dit museum bevat de geschiedenis van Nieuw-Zeeland: Maoricultuur, immigratie, cultivatie, etc. Echt heel erg leuk en interessant om te zien. Jammer dat we maar zo weinig tijd hadden. En je mocht ook geen foto's maken in het museum, dat was jammer.

De 1e camping waar we op terecht kwamen nadat we weer op het Noordereiland waren. Ergens in Greytown. In een Soldiers Memorial Park, waar je (dus) gewoon kon kamperen!
Na Greytown wilden we richting Napier, waar een heel grote boomgaard zou liggen. Hier geven ze rondleidingen en kan je zelf ook fruit plukken/meenemen tijdens die rondleiding. Maar eerst werd ons door de eigenaar van bovenstaande camping aangeraden om langs Een vogelpark te gaan (de naam weet ik helaas niet meer, staat in het verloren boekje...). Hier schijnen ze vogels uit te broeden en te beschermen die met uitsterven bedreigd worden. Het was een sport, maar erg leuk om de vogels tussen de bladeren te zoeken. Ik was er vrij goed in... :D
Een zwangere kiwi
Voedertijd

De volgende dag kwamen we aan bij de boomgaard vlakbij Napier, Pernel Fruitworld. Hier kregen we (wederom privé ;->, het regende) een tour door de boomgaard. We vertrokken aan het einde met geloof ik wel 6 kilo fruit (vooral appels en peren) en een pompoen. Erg leuk!

Ook hier hadden ze wat meer dan alleen fruit. We kwamen na een tijdje bij een soort kinderboerderij, met een paard, een varkentje, een paar geiten en schapen. Deze mochten we voeren.


No comments: