Saturday, March 25, 2006

Verhaaltje voor het slapen gaan :)

Op een avond, op een koude winterdag in Maart (terwijl het lente hoorde te zijn) , hadden twee meisjes heerlijk vegetarisch gegeten. Nadien wilden zij de film Grease gaan kijken, maar eerst besloten zij om een spelletje op internet te doen, wel genaamd 'Text Express'. Naarmate dit spelletje vorderde kwamen zij steeds meer onbekende woorden tegen en besloten deze op te schrijven. Zo konden zij de betekenis later opzoeken in het Kramers Nederlands Woordenboek. Zoals zij al dachten bestond meer dan de helft van de woorden die zij hadden opgeschreven gewoonweg niet! Van de woorden die toch wel bestonden besloten zij een verhaaltje te maken. De betekenis van de woorden mag je zelf opzoeken:

"Het was avond op een koude winterdag in Maart (terwijl het lente hoorde te zijn) en het had die hele dag gemot. Wij besloten dientengevolge naar de soek te gaan, want daar motte het niet. Voor onderweg hadden wij eten meegenomen, maar als gevolg van het motten was dit een beetje tets geworden. Gelukkig kwamen wij golems tegen, die het tetse eten maar wat graag opaten. Toen wij uiteindelijk bij de soek aankwamen was die laas gesloten. Gelukkig was er een liman dichtbij, waar wij een boot vonden, waarmee we de rivier op konden varen, waardoor wij op zee terecht kwamen. Na een lange reis hortten wij tegen de haven van een desa. En weet je wat ze daar verkochten?! Frakken voor familieleden thuis!
Nou vraag je je af hoe wij de zeereis hebben overleefd, maar onderweg konden wij nekton en bleiden vangen, die wij natuurlijk zelf niet opaten, maar verkochten. Van het geld konden wij eten kopen, waardoor wij niet verhongerden. Die vele nekton kwam dus wel te stade! We overnachtten in een hotel in de desa en na een lange terugreis de volgende dag, kwamen wij weer in ons geliefde patria aan, waar het niet meer motte!
Lang leve de koperen ploert!"
En dan nu: Oogjes dicht en snaveltjes toe :) Liefs, Judith en Suzanne

6 comments:

Anonymous said...

groene boekje.....neej
witte spelling....neej

text express spelling bestaat ook!!

groetjes

Marjolein said...

Dat spel ken ik ook ja :) Slaat soms idd nergens op!

Leuk gedaan meiden, enne.. dat opzoeken.. dat doe ik nog wel een keer ;)

Pasquale said...

Ik gok dat motten regenen is en de rest.. Ja eh ik doe niet voor niets een engels talige opleiding ;)

Cath said...

Hahaha...de alcohol was vast
lekker ;) *lol*.
Het lijkt me een zeer bijzonder spelletje 8-)...

Vitamitje said...

Zeg Cath, ik deed het met SUZANNE, mn zusje van 12:P, denk je dat die al alcohol drinkt ;)

Suzanne said...

Haha, ja, dat was een erg melige en leuke avond :D