Saturday, August 05, 2006

Vakantie deel 1

Nou, hier dan een 1e verslag van mijn vakantie. De laatste week van juli ben ik wezen zeilen met Gerben. Dit was erg gezellig, alleen was het erg jammer dat er gewoon geen wind was, op een beetje op zondag en donderdag na. We hebben dus wel even kunnen zeilen, maar niet zoals we gehoopt hadden. Het was namelijk die week dat de zon ongenadig op ons (normaal gesproken koude) kikkerlandje begon te schijnen. Wat was dat warm, je werd soms gewoon van de boot afgebrand, je wilde je beschermen tegen de zon, maar dat was allen mogelijk door in het water te springen (wat we ook regelmatig hebben gedaan). We besloten toch wel het rondje (via Blokzijl, Vollenhove, Zwartsluis en Belt Schutsloot) te maken, want alleen op het meer blijven hangen vonden we ook niet alles. Deze toch is grotendeels op de motor gevaren, maar mooi was het wel. Onderweg zijn we nog 2 keer blijven hangen in een meer (Giethoornse meer en Zwarte meer). Hier hebben we gezwommen, geluierd en wat je allemaal nog meer doet met zo'n hitte... We hadden een scherm gemaakt van het grootzeilen, om nog enige schaduw te vinden, en dat werkte prima. Aan het eind van de week hebben we nog een kano-tocht gemaakt in Belt Schutsloot, want ja, als je niet met de wind vooruit komt, dan moet je maar iets anders gaan doen op het water. Dit was ook erg leuk, beetje beweging ook weer, erg lekker. Ik werd wel gek van de horzels trouwens, vervelende beesten.
De laatste dag, begon met een aantal uren regen, dus hebben we lekker uitgeslapen. Ook hebben we nog in de regen gezwommen, en op het moment dat we de boot inklommen om te gaan ontbijten enzo, hield de regen op en konden we de tent oprollen en uiteindelijk in de zon wegvaren. Bij de haven werden we opgehaald door Gerben's vader en een vriend van hun, en 's avonds hebben we nog bij Gerbens ouders gegeten, alwaarna ik richting Deventer vertrok en Gerben richting Den Haag. Foto's van deze week komen nog!

De week erna (afgelopen week) is Gerben hier in Deventer geweest, en heb ik hem een beetje Deventer laten zien, we zijn langs de IJssel gefietst, naar het Vogeleiland geweest en in het Speelgoedmuseum. Erg jammer trouwens dat het Speelgoedmuseum heel erg veranderd is de laatste jaren, mijn jeugherinneringen matchen helemaal niet meer. Ik vind het jammer dat ze museum met oud speelgoed gaan 'opleuken' met filmpjes op een scherm en verkleedpartijen. Het was nog maar half het museum zoals ik het me herinnerde. Vooral de verandering van de treinenzaal en de laatste zaal vind ik erg jammer, dat vond ik de leukste. Maar natuurlijk waren er nog wel wat dingen gebleven, en hebben we van die ouderwetse spelletjes gedaan (flipperkast, soort ganzenboord, pim-pam-pet, etc.)

En nu is het zaterdag en zit Gerben weer in Den Haag, hij moest werken. Morgen gaan we naar de boekenmarkt en daarna vertrekken we weer uit Deventer. Gerben richting Den Haag en Tamara en ik richting Maasluis, alvanwaar wij maandagochtend vroeg samen met 2 neven vertrekken richting Londen. Met de boot :). Ik heb er al ongelooflijk veel zin in!

No comments: