Thursday, February 23, 2006

Clean Air Nederland

Hier een oproepje:
Zet je allemaal in voor rookvrije horeca en onderteken vandaag nog de petitie op www.cleanairnederland.nl!Burgerinitiatief rookvrije horeca
Datum: 22-02-2006

Clean air Nederland is een belangenvereniging met een groeiende achterban van actieve vrijwilligers die gezamenlijk allerlei initiatieven ondernemen die bijdragen aan rookvrije publieke ruimtes. De komende tijd voert Clean air Nederland gericht campagne voor onder meer rookvrije sportkantines en rookvrije restaurants. Daarnaast lobbyt Clean air Nederland in politiek Den Haag en bij diverse maatschappelijke organisaties. Verder mengt de belangenvereniging zich actief in de maatschappelijke discussie.
Helder doel
In ons land wordt nog steeds op veel openbare plaatsen gerookt. Dat is onlogisch, voor wie zich realiseert dat 70% van Nederland niet rookt. Inmiddels zijn in het belang van die meerderheid goede stappen gezet. Er zijn wetten en regels over bijvoorbeeld roken op de werkplek en in een aantal openbare ruimtes wordt niet meer gerookt. Dat is een goed begin. Maar er is meer nodig, vindt Clean air Nederland. Er is te weinig aandacht voor het feit dat in veel publieke ruimtes, zoals restaurants, nog wel volop gerookt wordt. Burgerinitiatief wet rookvrije horeca Clean air Nederland wil 40.000 handtekeningen verzamelen om een wetsvoorstel in te kunnen dienen voor een rookvrije horeca. Wilt u dit initiatief steunen, zodat ook mensen met CF onbezorgd en niet gehinderd door giftige rook, uit eten en drinken kunnen gaan waar en wanneer zij dat willen? Klikt u dan op het kopje 'burgerinitiatief rookvrije horeca' op de website van Clean air Nederland.

No comments: