Monday, August 10, 2009

Daar zit je dan...

De producten van de Ikea zijn bij iedereen denk ik welbekend. Het in elkaar zetten van kasten, stapelbedden (Youp van't Hek) en wat al niet meer lijkt bedrieglijk eenvoudig. Tot aan het einde. Deden we slechts een half uurtje over het in elkaar zetten van de volledige 5x5 Expedit kast, duurde het nog eens een half uur voordat de bovenkant er op zat. De schroeven pakten de kast niet waardoor het imbussleuteltje rond bleef draaien zonder iets vast te schroeven.
Met een beetje wilskracht, doorzettingsvermogen en een schroevend
raaier lukte het eindelijk om de schroeven in de kast te krijgen. Tevreden over het resultaat denk je er van af te zijn. Tot de volgende ochtend....

Op mijn voordeur zit een extra veiligheidssgrendel (zgn Noxon- of insteekgrendel). Een simpele hendel die je naar beneden (of naar boven, om het even) draait, zodat de deur 's nachts extra goed dicht zit. Vanochtend wilde Ricardo naar buiten gaan en de hendel draait dol. Hij dus via de achterkant (moet toch op tijd op zijn werk komen) en ik heb mijn mijn vader een tijdje zitten frummelen aan het slot. Helaas wilde het met geen mogelijkheid meer open. Wat doe je dan?

Je breekt uit...
...met een ijzerzaagje!

In dit geval ging mijn vader via de achterkant (gelukkig heb ik een terras) naar de praxis en kocht daar een ijzerzaag. Mijn voorspelling (2 uur en 3 ijzerzaagjes later) kwam niet helemaal uit, want in een kwartiertje was het slot doorgezaagd. Gelukkig, we konden weer naar buiten!
Heb ik mijn krachtoefeningen voor deze week ook weer gedaan...

Morgen meer over de afgelopen week (Tilburg, Texel & Anna Paulowna)

3 comments:

Mell! said...

Heey Judith!

Haha, nou gelukkig is het jullie gelukt om uiteindelijk binnen te komen! Ons is het ook een poosje geleden ook overkomen.. echt heel slim! Maargoed, ook wij zijn weer binnen gekomen. Best lullig, als je je sleutels binnen heb liggen,.. en zelf de deur achter je kont aan dicht doet! hihi.
Maargoed, je ziet er trouwens goed uit! Ik vond het trouwens leuk om je op cfbd eindelijk is te ontmoeten!

Groetjes, Melanie!
Ps: vanaf nu zal ik jouw blog ook volgen! hoop dat je dat leuk vind!

marianne said...

Hey judith,

Die embolisatie was niet direct omdat er beschadigingen waren te zien op de CT-scan, maar omdat ik regelmatig bloedingen heb, en dat baart mijn arts zorgen. Ze gaan daarom kijken of er bloetvaten zijn die zwak zijn, en die maken ze gelijk dicht;)

Een paar berichten terug (bij vrijdag) staat het uitgelegd, als ik goed heb;)

Marianne

Marre said...

Hej Judith!
How are you?

Hugs/Marie