Saturday, December 23, 2006

The name is...

Eindelijk heb ik de film dan ook gezien. Niet samen met Gerben, dit had de film al gezien, maar ik weer een keer met Jonas naar de film geweest. Komen we daar om half 9, in de veronderstelling dat de film begint, schijnt hij pas om kwart over 9 te beginnen. Hm, foutje in het schema zullen we maar zeggen. (Ik had de tijden gecontroleerd en dinsdag stond ie toch echt nog op half 9....)
Eerst maar een kopje koffie dan. Op zoek naar een terrasje kwamen we eerst bij cafe Dudok uit, waarvan ik dacht dat die rookvrij was, maar dat was slechts een zeer beperkt gedeelte, wat (uiteraard ;) ) helemaal vol zat. Toen besloten we naar de V&D te gaan, want daar is het iig rookvrij. Komen we daar aan, schijnen ze geen warme dranken meer te hebben/serveren (het was pas kwart voor 9). Maar wij wilden toch echt koffie hebben, dus uiteindelijk zijn we in de Passage beland, alwaar we genoten hebben van een heerlijk kopje koffie (met slagroom in mijn geval natuurlijk).
Om tien over 9 besloten we dat het wel tijd was om richting de bios te vertrekken, en toen we de zaal in liepen was het al behoorlijk druk. Overal zaten wel lege stoeltjes tussen mensen. Waarom wil niemand toch ooit naast elkaar zitten? Even de menigte scannen en jawel: in het midden, 5 rijen van boven waren nog 2 stoelen leeg. Dus wij hebben ons door de massa gewurmd, en gezellig de ruimte tussen 2 jongens opgevuld, waardoor we uiteindelijk echt prima plekken hadden!!

Ohja, de film zelf. Die vond ik ook echt geweldig :D! Veel beter dan de vorige 2 die uit zijn gekomen, en misschien ook wel beter dan de rest die ik heb gezien (al zegt dat natuurlijk helemaal niks, want dat zijn er misschien in totaal 3? 4?). Ik vond het echt een goed verhaal, goeie actie scenes, maar wel een beetje veel moord.
Tijdens de film ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn eigen James Bond heb ;). Ik vind/vond Gerben namelijk wel wat gelijkenissen vertonen met de nieuwe James Bond. Blond haar, blauwe ogen, gespierd, zelfde vorm van het gezicht, zelfde charmes, soms een paar gezichts uitdrukkingen die me heel bekend voorkwamen.

En natuurlijk doet Gerben ook aan parkour (de actiescene op de hijskraan ed, richting de Ambassade)


Ik kwam dus een stuk gelukkiger uit de bioscoop dan de avond daarvoor. Donderdag was ik namelijk ook al naar de bios geweest (af en toe heb je zo van die uitspattingen). Samen met Gerben naar de film Borat. Ik vond de film wel oke, niet echt super grappig, maar ook niet ''niet waard om te kijken'', zoals sommige mensen zeggen. Ik had er ook eigenlijk al teveel van gehoord om nog echt verassingen in te laten zitten. En sommige dingen vond ik er eigenlijk niet in horen zitten, te spottend.

Om een lang verhaal kort te maken: Ik ga nu nog wat voor school werken, en daarna de trein richting Deventer nemen. Vanavond komt Gerben dan en maandag gaan we vanuit Deventer met Gerben naar Schiermonnikoog, waar ik tot vrijdag blijf. Ik heb er zin in :) !

HELE FIJNE KERSTDAGEN EN ALVAST EEN GELUKKIG NIEUWJAAR!!!


Liefs, Judith

Friday, December 15, 2006

Greece, here I come!!

Nou komt het toch allemaal wel dichtbij. 2 Weken terug kreeg ik een mailtje dat wij (ik + 3 vriendinnen) waren aangenomen als studenten op de University of Thessaloniki. Verder heb ik de verzekering gebeld, de dokter gebeld en ook horen wij een kamer te hebben in Thessaloniki. Maar om in Griekenland te komen moet er natuurlijk nog iets heel anders gebeuren. En dat is wat ik gisteravond heb gedaan! Ik heb mijn ticket naar Griekenland geboekt. Op 19 februari, tien over 8 s' ochtends vertrekt dit meisje naar Thessaloniki, vanuit Dusseldorf. Dat was de enige rechtstreekse vlucht, en ook nog eens de goedkoopste. Ik heb gelijk maar een retourtje geboekt, omdat ik na de tentamens in Griekenland ook wel weer terug wil (na 1 weekje vakantie ofzo). Ik wil namelijk niet het risico lopen dat het al die maanden goed gaat met mijn longen en dat er dan in de laatste paar weken toch nog iets gebeurd.
Om jullie een beetje op te warmen (jaloers te maken) op hoe mijn blog er tussen februari en juni uit zal gaan zien, hier een paar foto's en wat informatie.
Enjoy!!

Om eerst maar eens even duidelijk te maken WAAR Thessaloniki nou precies ligt:
En hier een kaartje van Thessaloniki, als je erop klikt wordt ie groter. In de straat 'Matsi' (even zoeken) staat ons studentenhuis. En ergens op Egnatia Road (is lang) staat de school waar wij heen gaan (en nee, dat is niet bij de philosophy school enzo))
The University itself:
The Matsi-huis, waar wij straks komen te wonen

En ze hebben zelfs een orchestra. HOERA! Nu gaat mijn hobo zeker weten mee :)

Wij komen terecht op de School for Journalism and Mass Communication

Informatie over Thessaloniki

Monday, December 11, 2006

Concert


Aankomende donderdag (14 december) geeft het Valerius Studentenorkest weer een concert. Bij deze zijn jullie allemaal uitgenodigd!
Het concert vindt plaats in de Christus Triumfatorkerk in Den Haag: Juliana van Stolberglaan 154.
De zaal gaat open om 20:15 uur. Het concert begint om 20:30 en duurt tot ongeveer 21:45 uur.
Kaartjes zijn 6 euro, aan de deur te koop, maar ook te reserveren via studentenorkest@hotmail.com
Tot daar!
Liefs, Judith

Saturday, December 09, 2006

FOK! voor FOK

Hallo
Even jullie aandacht voor het volgende: op het FOK!forum zijn ze bezig geld in te zamelen voor hun jaarlijkse kerstactie. Dit jaar hebben ze besloten het geld te doneren aan Stiching FOK, zodat FOK er hardware, software en ‘breedband’ verbindingen mee kan aanschaffen, zodat de CF-ers in het ziekenhuis ook internet krijgen.
Er is al een bedrag van meer dan 5000! euro binnen, neem een kijkje op FOK!forum

No kuddedier



Doe nu de test

Friday, December 08, 2006

Back again



Nou, ik zal eens even een snelle post schrijven, ik zie dat ik al meer dan een maand niet heb geschreven. Wat trouwens komt door de ongelooflijke hoeveelheid werk op school. Ik kan eerlijk zeggen dat ik de afgelopen weken alleen maar aan school heb gewerkt (als ik tenminste niet heen en weer fietste, at of sliep, of een van mijn hobbies beoefende). Geen tv gekeken (kan ook niet, want die is al 3 weken kapot, althans het tv-kastje: don''t worry Floris ;) ), nauwelijks gemsnd, geen spelletjes (op internet), geen boeken gelezen, etc. Eigenlijk hoor ik nu ook weer bezig te zijn met iets anders, namelijk mijn Sinterklaas surprise voor morgenavond. Vorige week hebben we het met mijn familie gevierd, en morgenavond gaan we het met Gerbens familie vieren. Ik ben benieuwd :D.


Nou is het natuurlijk niet helemaal waar dat ik niks anders meer doe. Vorige week vrijdag avond heb ik bijvoorbeeld nog salsa gedanst (maar geef toe: om 11 uur vrijdagavond werkt er niemand meer aan school, toch?) en zondag, 2 weken geleden ben ik met Harmke naar (een van) de Verleidingszondag(en) geweest in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Daar hebben we ons op laten maken door een bekende visagist, en professionele foto's laten nemen, die ook op hun site te zien zijn. Ik heb tot nu toe maar 1 foto van mijzelf online gezien, en hoop stiekem dat er nog meer komen.

De foto:

Verder hebben wij als klas, ons event gehad. In de 2e moeten we namelijk per klas een evenement voorbereiden. Ons event had als thema ''Venus and MArs''. Check out the website: Venus&Mars.

Dit was mijn korte blogje even. Meer uit mijn dagelijks leven als ik niet meer (bijna) ziek/verkouden ben.